24 Dec 2011

sebab lelaki menangis dalam percintaan..


hai korang!amacam cantek tak blog mey :) cantek kan kan kan .eh..tapi ade yang lagi cantekkan dari nie:)..okay!sekarang mey nak ucapkan banyakbanyak terime kaseh kat ATHIRA SYAFIKA yang dah editkan blog nie secara berbayar lah ea .ingat senangsenang je ke nak dapat free.mey puas hati sangat dengan blog mey sekarang.hehe.

okey!sekarang berbalik kepada tajuk entri mey kali nie.sebab lelaki menangis dalam percintaan.jarangkan kite nak tengk lelaki menangis ni.kononnye lelaki menangis ni macam lembut atau lemah.ehh.bukan la.golongan lelaki ni pun ade perasaan jugak.tapi depa ni tak selembut perempuan yang mudah menangis.tapi tak semua perempuan mudah menangis :)

antara sebab lelaki menangis dalam percintaan ialah:)

1.bila diorang ni dianggap tak wujud oleh wanita kesayanganye.
-kadangkadang mungkin dirang akan rasa macam ni bila awek/bini diorang buad diorang ni macam tak diperlukan.contohnye:bila awek/bini diorang ni ade masalah taknak pun cari diorang mintak tolong.*agaknye la :P

2.tengok orang yang disayanginye curang dengan lelaki lain.
-waa.cuba bayangkan korang dah sayang sangat kat seseorang tu.tibatiba dapat tau dia curang pulak .dah tu depan mata korang sendiri dia bermesra.hamboihhh..tak kesah la kalau diorang ni nangis sampai 3 hari 3 malam kan :P

3.si lelaki dapat tau yang perempuan yang dicintainye purapura je cintakan dia
-pergghh.lelaki ni punye la felling yang girl ni betulbetul cintakan dia.last last dapat tau yang dia pura pura je.yang by ni pulak betul betul cintakan girl ni.memang meleleh la diorang.dah macam orang tanam padi tumbuh lalang:P

4.bila boy ni tak dapat tolong girl kesayanganye bila girl betulbetul perlukan pertolongan.
-contoh la kan.girl ni mintak tolong ka boy hantakan dia pergi ke satu tempat nie sebab ade urusan penting.tup tup boy ni kat kampung.kampung punye la jauh kat kedah sane.girl kat perak..mesti la boy nie tersentuh hati tak dapat tolong girl tu kan :P

5.boy tgk girl yang dicintainya sakit,sedih dan menangis.
-sapa sanggup tengok orang yang dicintai sakit.nak tanggung lagi sakit tu kan.lepastu tengok pulak girl ni menangis depan diorang mengadu sakit..pergghh.ati sekeras mane pun boleh cair la :P

6.bila girl kesayanganye tinggalkn dia tanpa sebab.
-boy ni betulbetul cintakan girl nie.dah bina impian tinggi menggunung sampai name cucu pun dah siap listkan.tibatiba hancur berkecai impian boy nie bila girl tibatiba tinggalakn dia tanpa sebab.:P

7.bila diorang rasa ada lelaki yang lebih baik dari diri mereka untuk perempuan yang dicintainya :)
-sebelum tidur dok pikir pasal awek kan.pikir dalamdalam.diorang rasa ada lelaki yang lagi baik untuk girl yang dicintai jika nak bandingkan dengan cara diorang layan perempuan tuh kan .dirang mungkin akan rase sedih kan :P

so,ni la sebab lelaki menangis dalam percintaan kan .tapi tak semua lelaki yang sama kat dunia nie kan.mungkin ada yang menangis sebab betulbetul cintakan perempuan.mungkin juga ada yang menangis sebab purapura kan :P Tuhan je yang tahukan :) girl! bleh pikir mane kaca mana permata boy pun same pandaipandai la pilih perempuan okey! chayok! :P

2 comments:

Ali and TheBlogg said...

menarik entri kamu nih...biarpom lelaki tuh segagah merong mahawangsa, tp tetap ade perasaan sedih...hihihi:p

mEmEy sI kEcIk KeNoT said...

thanks :) betul tu memey setuju :) hahaha :P